de kunst van business analyse
de kunst van business analyse

Agile/Scrum

agile-manifestoAgile software ontwikkeling is een groep van software-ontwikkeling methoden waarin de eisen en oplossingen evolueren door samenwerking tussen zelforganiserende, cross-functionele teams. Het bevordert adaptieve planning, evolutionaire ontwikkeling, vroege levering, continue verbetering, en moedigt een snelle en flexibele reactie op verandering aan.

Scrum is een manier voor teams om samen te werken om een product te ontwikkelen. Productontwikkeling, met behulp van Scrum, komt in kleine stukjes, met elk stuk dat voortbouwt op eerder gemaakte stukken. Bouwproducten een klein stukje per keer stimuleert creativiteit en stelt teams om te reageren op feedback en verandering, te bouwen precies en alleen wat nodig is.

Meer specifiek, Scrum is een eenvoudig kader voor effectieve samenwerking in teamverband aan complexe projecten. Scrum biedt een kleine set van regels die net genoeg structuur voor teams in staat zijn om hun innovatie te richten op het oplossen wat anders misschien een onoverkomelijke uitdaging te creëren.

ILMconsult is door DSDM en Scrum.org gecertificeerd om uw organisatie te helpen in de transitie naar Agile/Scrum software ontwikkeling. Overigens is Agile ook toepasbaar in niet-software gerelateerde organisaties, zoals gemeenten en het onderwijs.