de kunst van business analyse
de kunst van business analyse

Agile/Scrum

agile-manifestoAgile software ontwikkeling is een groep van software-ontwikkeling methoden waarin de eisen en oplossingen evolueren door samenwerking tussen zelforganiserende, cross-functionele teams. Het bevordert adaptieve planning, evolutionaire ontwikkeling, vroege levering, continue verbetering, en moedigt een snelle en flexibele reactie op verandering aan.

Scrum is een manier voor teams om samen te werken om een product te ontwikkelen. Productontwikkeling, met behulp van Scrum, komt in kleine stukjes, met elk stuk dat voortbouwt op eerder gemaakte stukken. Bouwproducten een klein stukje per keer stimuleert creativiteit en stelt teams om te reageren op feedback en verandering, te bouwen precies en alleen wat nodig is.

Meer specifiek, Scrum is een eenvoudig kader voor effectieve samenwerking in teamverband aan complexe projecten. Scrum biedt een kleine set van regels die net genoeg structuur voor teams in staat zijn om hun innovatie te richten op het oplossen wat anders misschien een onoverkomelijke uitdaging te creëren.

ILMconsult is door DSDM en Scrum.org gecertificeerd om uw organisatie te helpen in de transitie naar Agile/Scrum software ontwikkeling. Overigens is Agile ook toepasbaar in niet-software gerelateerde organisaties, zoals gemeenten en het onderwijs.

Specifieke agile rollen die ingevuld kunnen worden zijn Product Owner en Scrum Master. Een Agile Scrum Product Owner is het enige aanspreekpunt over de inhoud van het te realiseren project. Verder houdt de Product Owner zich bezig met het creëren van een visie op het eindproduct en hij volgt alle ontwikkelingen binnen de markt. Hij houdt ook de voortgang van het gehele project in de gaten.

Een Scrum Master zorgt ervoor dat het team realistische tijdsinschattingen maakt en betrouwbare (deel)producten oplevert. Daarnaast stimuleren we het team om op een goede wijze samen met de Product Owner het Product Backlog te verwerken. … Tenslotte coachen we de Product Owner hoe hij een Agile wijze van Product Management kan opzetten.